Przed Wielkanocą na EkoBazar można wybrać się jeszcze w sobotę (8.04) oraz wyjątkowo w środę (12.04).

EkoBazar rozstawia się w każdą sobotę między 8 a 16 (w środę wyjątkowo między 10 a 19) w postindustrialnych halach na Tęczowej 57. Główną ideą EkoBazaru jest stworzenie dla wrocławian miejsca, w którym mogą mieć pewność, że zaopatrują się w wysokiej jakości produkty z certyfikatem ekologicznym. W związku z tym znakomita większość produktów jest certyfikowana, wyjątkiem są ryby, dziczyzna, czy leśne grzyby.

Na EkoBazarze można zrobić pełne zakupy, które wystarczą na cały tydzień, ponieważ znajdują się tutaj stoiska z: warzywami i owocami (w sezonie zimowym część importowana jest z Sycylii), serami (regionalnymi i holenderskimi) i nabiałem, olejami (w każdą sobotę na miejscu tłoczony jest olej lniany lub rzepakowy), pieczywem, rybami, mięsem, drobiem, wędlinami, egzotycznymi grzybami, sokami, produktami mącznymi, kaszami, kawami, przyprawami, słodyczami, kiszonkami, jajami, miodami i produktami z niego wytwarzanymi, kosmetykami i chemią domową. EkoBazar jest miejscem, w którym można spotkać producentów żywności. Zjeżdżają się oni z całej Polski i chętnie opowiadają o tym, jak powstaje ich produkt. Klientom daje to jeszcze większą pewność tego, co kupują. 

Od wiosny 2017 na EkoBazarze uruchamiamy przestrzeń różnorodnych aktywności, bo ekologia to przecież cały styl życia. W każdą sobotę zapraszamy na ekośniadanie i odpoczynek w naszej nowej hali, którą nazwaliśmy EkoBistro – zawsze znajdziecie tu wytrawne i słodkie opcje na śniadanie, kawę i świeżo wyciskane soki. Ponadto warsztaty kulinarne, fotograficzne, spotkania ze specjalnymi gośćmi, live cooking, zajęcia dla najmłodszych, już niedługo uprawa miejskiej farmy. Jednym słowem powstaje tu właśnie nowe wrocławskie centrum kultury kulinarnej.

Po Świętach odbędą się warsztaty fotograficzne w ramach Restauarnt Week.

EkoBazar
ul. Tęczowa 57
sobota 8.00-16.00