W związku z pojawiającymi się informacjami dot. świątecznej współpracy MPK Wrocław i fundacji Zobacz Mnie, której celem jest zbieranie prezentów dla potrzebujących dzieci, poniżej przedstawiamy oświadczenie prezesa zarządu MPK Wrocław ws. zmian w akcji charytatywnej „ZOBACZ MNIE i zostań moim Mikołajem”.

(na zdjęciu zebrane prezenty świąteczne, które prezes MPK Krzysztof Balawejder przekaże podopiecznym fundacji; zachęcamy wszystkich do udziału w tej szczytnej akcji i dołączanie kolejnych prezentów – możne je składać w Biurze Obsługi Pasażera MPK oraz w siedzibie Fundacji Zobacz Mnie przy ul. Ofiar Oświęcimskich 14/11)

OŚWIADCZENIE:

Akcja „ZOBACZ MNIE i zostań moim Mikołajem” miała na celu wsparcie potrzebujących dzieci, podopiecznych fundacji Zobacz Mnie. Jej istotą była możliwość przekazywania paczek z prezentami motorniczym i kierowcom MPK.

Pomaganie osobom potrzebującym powinno odbywać się w dobrej atmosferze. Powinno łączyć a nie dzielić. Dlatego, biorąc pod uwagę protest jednego ze związków zawodowych oraz niektórych prowadzących, podjąłem decyzję o rezygnacji ze zbierania paczek przez naszych kierujących.

Przypomnę, że protest prowadzi ten sam związek zawodowy, który w październiku zapowiedział złożenie w sądzie sprawy przeciwko pracodawcy z powodu zmiany siedziby związku zawodowego z budynku dyrekcji do zajezdni tramwajowej. Wyrażam ubolewanie, że organizacja związkowa wykorzystuje zaangażowanie społeczne firmy i jej pracowników do prowadzenia wojny z zarządem MPK.

Niemniej jednak, nasza spółka nie wycofuje się z pomagania potrzebującym. Chcę, by MPK intensywnie uczestniczyło w tworzeniu ducha Wrocławia jako miasta ludzi życzliwych o otwartych sercach. Dlatego każdy, kto chce dołączyć do akcji „ZOBACZ MNIE i zostań moim Mikołajem” wciąż może zostawić swoją paczkę w Biurze Obsługi Pasażera MPK przy ul. Prusa 75-79. Ja już prezenty przygotowałem. Wierzę, że wśród dostarczonych paczek znajdą się te kupione przez wszystkich protestujących w internecie pracowników.

Krzysztof Balawejder

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKalkulator książek Olgi Tokarczuk
Następny artykułGłosy z dworców i biurowców w Instytucie Grotowskiego
Żyjemy we Wrocławiu i patrzymy na świat z perspektywy naszego miasta. A Dzielnice są różne jak tylko różne mogą być. Nader często można odwiedzić nasze wrocławskie dzielnice kultury czy sportu, ze szczególnym uwzględnieniem teatru, filmu czy Śląska.