Oświadczenie Piotra Waśniewskiego o dzisiejszej decyzji odwołania go z pełnionej funkcji Prezesa Zarządu WKS Śląsk Wrocław SA

fot. Tomasz Hołod/Polskapresse

OŚWIADCZENIE

Z dniem 23 września 2013 roku, po blisko pięciu latach pracy, dobiegła końca moja przygoda z piłkarskim Śląskiem Wrocław. Był to dla mnie wyjątkowy okres, z jednej strony naznaczony olbrzymimi sukcesami, z drugiej – wytężoną pracą w celu łagodzenia napięć pomiędzy właścicielami klubu, często przypominającą próby godzenia wody z ogniem. Efekty w postaci trzech medali mistrzostw Polski, zdobytych po kilku dekadach posuchy, świadczą o tym, że praca ta nie poszła na marne.

Dziękuję wszystkim osobom, które miałem szczęście poznać podczas pracy dla Śląska: zawodnikom, trenerom, sponsorom, pracownikom klubu. Dziękuję zwłaszcza dziesiątkom tysięcy kibiców WKS-u, którzy ze swoją drużyną byli przez ten czas na dobre i na złe. Mojemu następcy życzę powodzenia i powtórzenia sukcesów, jakie w ostatnich pięciu latach osiągał Śląsk Wrocław.