Trwają pracę przy przebudowie dziedzińca wewnętrznego Dolnośląskiego Urzędu Wojewódzkiego we Wrocławiu. W najbliższych dniach planowane jest zadaszenie atrium. Inwestycja ma na celu poprawę standardu obsługi klientów urzędu.

Nowoczesna Sala Obsługi Klientów, o powierzchni ponad 600 m2, powstaje na wewnętrznym dziedzińcu budynku Dolnośląskiego Urzędu Wojewódzkiego. Nowe pomieszczenie będzie miało za zadanie zwiększyć przepustowość obsługi klientów paszportowych oraz cudzoziemców w urzędzie. Klimatyzowana sala przystosowana będzie do jednoczesnej obsługi 22 klientów i zaoferuje miejsca siedzące dla co najmniej 30 osób, oczekujących na złożenie wniosków czy odebranie decyzji.

Zakończenie inwestycji planowane jest na IV kwartał bieżącego roku. Projekt jest współfinansowany z środków Funduszu Azylu, Migracji i Integracji.


Autor: Ola Sopuch
Zdjęcie: Ola Sopuch