- REKLAMA -

Kazimierz Michał Ujazdowski ogłosił swoją decyzję odnośnie do kandydowania na urząd prezydenta Wrocławia. Polityk zrezygnował z ubiegania się o stanowisko. W oświadczeniu, zamieszczonym w mediach społecznościowych, oświadczył również, że nie zamierza wyrazić poparcia dla Jacka Sutryka.

Kilka tygodni temu, Platforma Obywatelska wycofała swoje poparcie dla  Kazimierza Michała Ujazdowskiego w wyborach na prezydenta Wrocławia. Ujazdowski poinformował wtedy, że swoją decyzję odnośnie do kandydowania podejmie po 8 sierpnia. Wrocławski polityk, w czwartek 9 sierpnia, oficjalnie ogłosił wycofanie się z walki o urząd. Jednocześnie w oświadczeniu zapowiedział, że nie zamierza udzielić swojego poparcia ani dla Jacka Sutryka, ani dla innego kandydata kontynuacji. Polityk będzie za to wspierał organizacje pozarządowe, stowarzyszenia polityczne i obywatelskie w walce o bezstronność i przejrzystość władz miasta.‬

Autor: Ola Sopuch
Zdjęcie: Facebook Kazimierza Michała Ujazdowskiego