Wrocław Restaurant Week – festiwal najlepszych restauracji

W dniach od 23 do 31 października odbędzie się 2. edycja Wrocław Restaurant Week, czyli festiwalu restauracyjnego, w którym weźmie udział ponad 160 restauracji w sześciu polskich miastach.



RESTAURANT WEEK jest sprawdzoną od wielu lat formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii.

Miłośnicy restauracyjnych smaków otrzymają możliwość spróbowania wyjątkowego trzydaniowego doświadczenia. Na festiwal szefowie kuchni starannie wybranych wrocławskich restauracji skomponują specjalne menu (przystawka, danie główne, deser) w promocyjnej cenie 39 zł.

– Restaurant Week to festiwal wyróżniających się lokali, który pozwala potwierdzić rosnący poziom polskiej sceny gastronomicznej, która zaczyna nawiązywać do najlepszych światowych wzorców – mówią organizatorzy.

Ostatnia, majowa edycja festiwalu, zakończyła się dużym sukcesem i wzięło w niej udział około 25 000 gości. WROCŁAW RESTAURANT WEEK to przygoda dla każdego. Dla mieszczuchów, głodomorów, krytyków kulinarnych, turystów, dorosłych, dzieci, astronautów… To jedyna w swym rodzaju okazja by smakować, poznawać i spędzać wspólnie czas przy stole.

Rezerwacji można dokonywać na stronie: www.restaurantweek.pl